Staven

Standaard worden onze zeefbanden uitgevoerd met staven van verenstaal, klasse C (DIN 17228). Wij kunnen de staven echter ook maken van speciaalstaal (CrSi), roestvast staal 304 of 316 of met glasvezel versterkt kunststof. In overleg kunnen wij echter ook andere materialen toepassen, zodat de uiteindelijke zeefband precies past bij uw wensen.

Zonder gebruik te maken van staafbekleding kunnen wij doorvalruimtes creëren tot een minimum van 5mm. Met gebruikmaking van staafbekleding kunnen wij een doorvalruimte van 2mm realiseren.

Voor het bepalen van de juiste breedte van de zeefband is het belangrijk, dat klinkstaven de juiste stokmaat hebben. De stokmaat is de afstand tussen de beide buitenste klinkgaten, H.O.H. gemeten. Bij evt. bestelling van losse klinkstaven is het ook belangrijk de stokmaat te vermelden, alsmede de gatafstand aan de uiteinden van de klinkstaaf. Zonder nadere vermelding is de afstand tussen de beide gaten aan de uiteinden 20mm, bij trekriembreedte 50mm. Bij trekriembreedtes 60mm of meer is dit 32mm. Op verzoek kan hiervan worden afgeweken. De gatafstanden kunnen dan respectievelijk 24 en 30mm worden.

Gevulkaniseerde staven

Om het product optimaal te beschermen tegen beschadigen kunnen wij staven voorzien van een laag zacht rubber 30-35° shore A. Omdat de gehele staaf inclusief de pletten wordt gevulcaniseerd geeft dit een optimale bescherming.

Twinstaven

Bij toepassing voor kleine producten wordt veel gebruik gemaakt van twinstaven. Een twinstaaf bestaat uit 2 staven die met buisjes aan elkaar zijn geklemd. De feitelijke steek van de zeefband is de helft van de riemsteek. Met bekleding kan een doorval tot minimaal 2mm worden gerealiseerd.

Mazenstaven

Voor langwerpige producten (b.v. wortelen) wordt vaak gebruik gemaakt van zeefbanden met vierkante mazen. De staven van deze zeefbanden worden gemaakt van CrSi staal. Aan de klinkstaven worden pennen gelast zodat de zeefband wordt voorzien van vierkante of rechthoekige mazen.

Egelstaven

Voor het reinigen van het product en voor het verwijderen van loofresten, wordt vaak gebruik gemaakt van egelbanden. Egelbanden kunnen worden geleverd met 4 verschillende typen staven

Klinkstaven

Standaard klinkstaven zijn verkrijgbaar in de diameters 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 en 15mm. De klinkstaven kunnen worden gemaakt van verenstaal, CrSi staal, RVS of glasvezel. Klinkstaven kunnen ter bescherming van het produkt of ter verkleining van de doorvalruimte worden bekleed.

Supplier of: