Rolle

hieronder vind u steunrollen, keerrollen en aandrijfrollen (frictie aandrijving).

Gezien ons ruime assortiment, kunt u voor elke situatie de juiste rol kiezen. Daarbij spelen diameter en lengte van het loopvlak natuurlijk een belangrijke rol. Hessels Zeefbanden adviseert u graag over de verschillende mogelijkheden.

Alle rollen worden standaard geleverd met een gelagerde bus (standaard voor een bout M16) of as (met of zonder draad). Men kan ook kiezen voor een uitvoering met alleen lagers, lagerkamers of, afhankelijk van het model, voor een alternatieve busuitvoering.

Om het monteren van rollen met een draadasje (AM) te vergemakkelijken leveren we het asje standaard met een
6-kant-gat (6K) voor een inbussleutel. Andere mogelijkheden zijn zaagsnede (ZS), vlakke baan (VB) op draadeind en vlakke kant (VK) op de borst.

Als toevoeging zijn sommige rollen leverbaar met een nieuwe “gelagerde bus” versie (BN). Hierbij is de doorlopende bus (BD) vervangen door een iets kortere waardoor de kop van de erdoor te steken bout in de rol komt te liggen. De rol wordt na montage afgesloten door een nylon kapje.

Afgezien van de verbeterde schoonheidsaspecten, kan er nu geen vuil meer doordringen tot de lagers. Eventueel aanwezige meenemers hebben dan tevens geen last meer van een uitstekende boutkop.

Rubber rollen (RR)

Gietijzer rollen (GR)

Polyurethaan rollen (KR)

Speciale rollen