Mazenbanden

Voor langwerpige producten, bijvoorbeeld wortelen, wordt vaak gebruik gemaakt van zeefbanden met vierkante mazenstaven. De staven van deze zeefbanden worden van CrSi staal gemaakt. Aan de klinkstaven worden dan pennen gelast zodat er een zeefband wordt gecreëerd met vierkante of rechthoekige mazen.

Buitenriem

DN riem met daarop mazenstaven geklonken

Middenriem met OGP32

Middenriem met daarop mazenstaven geklonken met OGP20

Stokmaat

Voor het bepalen van de juiste breedte en samenstelling van de mazenstaaf is het belangrijk de juiste stokmaat en afmetingen te weten. De stokmaat is de afstand tussen de beide buitenste klinkgaten, H.O.H. gemeten. verder is het noodzakelijk, voor het bepalen van de penlengte, welke steek de zeefband heeft. verdere eigenschappen zoals de diameter en het aantal pennen alsmede de positie daarvan kunnen in overleg worden bepaald. Bij evt. bestelling van losse mazenstaven is het ook belangrijk de gatafstand te vermelden aan de uiteinden van de klinkstaaf. Zonder nadere vermelding is de afstand tussen de beide gaten aan de uiteinden 20mm, bij trekriembreedte 50mm. Bij trekriembreedtes 60mm of meer is dit 32mm. Op verzoek kan hiervan worden afgeweken. De gatafstanden kunnen dan respectievelijk 24 en 30mm worden.

Materiaal keuze

CrSi
Standaard worden onze mazenstaven uitgevoerd in CrSi staal. Wij kunnen de staven echter ook maken roestvast staal 304 of 316 . In overleg kunnen wij echter ook andere materialen toepassen, zodat de uiteindelijke zeefband precies past bij uw wensen.

RVS
Voor toepassing in water, wordt veel gebruik gemaakt van RVS. Alle metalen onderdelen van een zeefband worden dan hiermee uitgevoerd. De staven en het bevestigingsmateriaal zijn dan van RVS 304. De staven kunnen naar wens ook van RVS 316 worden gemaakt. Het bevestigingsmateriaal blijft dan echter van RVS 304. De evt. bevestiging op de middenriem kan bij RVS staven alleen d.m.v. middenbeugels. RVS staven zijn verkrijgbaar in 6, 8, 10 en 12mm.